Font fotografíes: Gastroteca.
Avui hem aprofitat la secció de GastroFridays per posar-nos a cuinar una mica, i així agafar forces
pel cap de setmana.
Hem decidit que el protagonista d’aquesta secció sigui un
producte autòcton empordanès, l’albergínia
bonica.
Aquesta és una hortalissa amb un gust suau i gens
amargant i és molt versàtil a la cuina, per tant la recepta d’avui és només una
proposta del que podeu fer amb aquest producte.
Gràcies a les instruccions de la gastroteca.cat, encarregada de potenciar el productes
agroalimentaris locals, ens hem decantat per cuinar ànec amb albergínies.
A continuació us facilitem la recepta perquè aprofiteu
aquest cap de setmana per poder dedicar una estona a la cuina i degustar un
plat tan suculent com aquest. Esperem que us agradi!
RECEPTA ÀNEC
AMB ALBERGÍNIES
Ingredients:
1 Ànec trossejat
1/2 kg Albergínies
2 Cebes tallades a
daus
2 Porros tallats a
rodanxes petites
2 Pastanagues
tallades a rodanxes petites
2 Tomàquets pelats i
tallats a daus
Manat d'herbes
(canyella, llorer, farigola, romaní i sajolida)
1 copa de Conyac
Farina
Oli
Sal
Pebre
Aigua
Per fer la picada: 2
grans d'all, 1 grapat d’ametlles i 2
Galetes o carquinyolis
Preparació:
Enrossiu l'ànec salpebrat en una cassola amb una mica d'oli, retireu el
greix sobrant i reserveu a part l'ànec.
A la mateixa cassola, afegiu-hi les
cebes, les pastanagues i els porros, i quan estigui tot ben enrossit poseu-hi
el tomàquet.
Un cop tot sofregit, flamegeu-ho amb el brandi i deixeu-ho reduir.
Torneu a posar l'ànec a la cassola, mulleu-ho amb l'aigua fins que ho cobreixi
tot i poseu-hi el manat d'herbes aromàtiques.
Trossegeu les albergínies,
enfarineu-les, fregiu-les volta i volta i reserveu-les.
Quan faltin 10 minuts
per acabar la cocció poseu-ho a punt de sal i afegiu-hi la picada. Afegiu les
albergínies a la cassola 5 minuts abans d'apagar el foc.
Serviu-ho en una
plàtera calenta, l'ànec al mig i les albergínies al voltant i regueu-ho amb la
salsa.
Bon cap de setmana a tots!
No hay comentarios:
Publicar un comentario