GastroFridays - Ànec amb albergínies

albergínies

ànec albergínies
Font fotografíes: Gastroteca.

Avui hem aprofitat la secció de GastroFridays per posar-nos a cuinar una mica, i així agafar forces pel cap de setmana.

Hem decidit que el protagonista d’aquesta secció sigui un producte autòcton empordanès, l’albergínia bonica.

Aquesta és una hortalissa amb un gust suau i gens amargant i és molt versàtil a la cuina, per tant la recepta d’avui és només una proposta del que podeu fer amb aquest producte.

Gràcies a les instruccions de la gastroteca.cat, encarregada de potenciar el productes agroalimentaris locals, ens hem decantat per cuinar ànec amb albergínies.

A continuació us facilitem la recepta perquè aprofiteu aquest cap de setmana per poder dedicar una estona a la cuina i degustar un plat tan suculent com aquest. Esperem que us agradi!


RECEPTA ÀNEC AMB ALBERGÍNIES 

Ingredients:
1 Ànec trossejat
1/2 kg  Albergínies
2 Cebes tallades a daus
2 Porros tallats a rodanxes petites
2 Pastanagues tallades a rodanxes petites
2 Tomàquets pelats i tallats a daus
Manat d'herbes (canyella, llorer, farigola, romaní i sajolida)
1 copa de Conyac
Farina
Oli
Sal
Pebre
Aigua
Per fer la picada: 2 grans d'all, 1 grapat d’ametlles i  2 Galetes o carquinyolis

Preparació:
Enrossiu l'ànec salpebrat en una cassola amb una mica d'oli, retireu el greix sobrant i reserveu a part l'ànec. 
A la mateixa cassola, afegiu-hi les cebes, les pastanagues i els porros, i quan estigui tot ben enrossit poseu-hi el tomàquet.
Un cop tot sofregit, flamegeu-ho amb el brandi i deixeu-ho reduir. Torneu a posar l'ànec a la cassola, mulleu-ho amb l'aigua fins que ho cobreixi tot i poseu-hi el manat d'herbes aromàtiques.
Trossegeu les albergínies, enfarineu-les, fregiu-les volta i volta i reserveu-les. 
Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció poseu-ho a punt de sal i afegiu-hi la picada. Afegiu les albergínies a la cassola 5 minuts abans d'apagar el foc. 
Serviu-ho en una plàtera calenta, l'ànec al mig i les albergínies al voltant i regueu-ho amb la salsa.

Bon cap de setmana a tots!



No hay comentarios:

Publicar un comentario