La Bisbal d'Empordà

ceràmica

la bisbal d'empordà
Fonts fotografíes: Núria.


Coneixeu la marca Ceràmica de la Bisbal?

Segurament molts de vosaltres n’heu escoltat a parlar, ja que és un distintiu d’origen protegit a nivell de la Unió Europea que serveix per individualitzar, personalitzar i reconèixer els productes ceràmics elaborats a la Bisbal d’Empordà i als pobles del seu entorn dels que no ho són.

Avui en dia, La Bisbal d’Empordà és un dels centres ceràmics més importants de Catalunya, amb un gran reconeixement, com ja hem comentat, i la importància d’aquesta activitat es reflecteix clarament en el paisatge urbà del municipi.

Però tot i que per molts és el principal atractiu turístic, la Bisbal ens ofereix altres alternatives que ens permet gaudir de l’ambient de la vila, com per exemple, el Castell Palau dels bisbes de Girona. Aquest és un dels edificis més emblemàtics de la ciutat i un dels símbols d’identitat per la població, a més de ser una peça clau en la història de La Bisbal i de la comarca.

Aquesta obra arquitectònica del romànic civil català, datada dels segles XI-XII, ha sigut escenari de setges i de conflictes bèl·lics, i es va utilitzar com a presó en diferents èpoques. Actualment, forma part de la ruta dels orígens de Catalunya.

El nucli antic de La Bisbal acumula també altres riqueses patrimonials com: la muralla del pati d’armes del Castell Palau, el portal de la Rambla, el Pont Vell, el Call, les esglésies, les voltes i el Mundial, entre d’altres.

Si teniu oportunitat de passar i fer parada a La Bisbal d’Empordà, aprofiteu per visitar els petits i grans comerços de la ceràmica!!!! I ja que hi sou no podeu marxar sense visitar el Castell Palau dels bisbes de Girona!

Nosaltres només n’hem fet quatre pinzellades del què amaga La Bisbal, però t’animem a que hi vagis i ens expliquis què és el que t’ha agradat més!

Esperem que t’agradi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario