Lloret de Mar

Lloret de mar


Lloret de mar

Lloret de mar

Recordeu quan us vam parlar dels Jardins de Santa Clotilde?

Doncs avui volem tornar cap a la meravellosa ciutat Lloret de Mar, perquè encara ens queden un munt de racons per descobrir, que poc a poc us anirem explicant!

El que més ens agrada a nosaltres és la idea que presenta el municipi de crear una xarxa imaginària que permet conèixer diferents llocs d’interès històric, cultural i natural. És un espai obert que recorre diferents emplaçaments per tot el territori i permet apropar-se al coneixement del patrimoni de la vila, és el que han anomenat “El Museu Obert de Lloret” (MOLL).

Són molts els elements que formen part del MOLL, però nosaltres en farem una pinzellada dels que ens semblen més interessant i que no pots deixar de visitar si vens a Lloret de Mar.

Començarem mencionant l’Església de Sant Romà. Situada al centre, és un dels edificis més representatius de la vila. Va ser construïda en l’estil gòtic català, dotada d’elements de fortificació.

De l’església al Museu del Mar, que es veu submergit en un autèntic viatge per la història de Lloret i per la seva estreta vinculació amb el mar. Aquesta casa és un testimoni del pas dels indians al municipi, que anaven a fer fortuna a les Amériques.

Tampoc podeu deixar de parlar-vos de Es tint, que és on es destinava a tenyir les xarxes de pescar. Actualment, només s’ha pogut recuperar l’edifici de Sa perola a Calella de Palafrugell i Es tint aquí.

Un altra dels punts que heu de visitar és el Castell de Sant Joan, situat al cim del turó que separa les platges de LLoret de Mar I Fenals. Al 1079 es va consagrar la seva capella, però de la fortificació originaria queden només els cements de la torre del homenatge, la muralla est i uns vestigis al sud.

Per últim, però no per això menys important volem parlar-vos de Sant Pere de Bosc, un antic monestir benedictí del segle X, construït per Puig i Cadafalch. Està situat a 5 km del poble i va pertànyer antigament al gremi els pescadors, després el propietari que el va adquirir fou l’americà Nicolau Font i Maig, i es va encarregar de fer varies reformes per tal de embellir-lo, de les quals destaquen la Creu i l’Àngel.

Doncs bé, aquests són alguns dels elements dels quals volíem que coneguéssiu la seva bellesa, ja que formen part de l’enriquiment de la Costa Brava.

Això és tot per avui! Continuem demà amb la secció GastroFridays, no t’ho perdis!


No hay comentarios:

Publicar un comentario