GastroFridays - Panellets

Assortit de panellets

Panellets
Font fotografíes: Descobrint la Costa Brava, Xaf.

Avui dia 1 de Novembre, Tot Sants, per l’època en la que estem si hem de parlar d’algun producte el primer que se’ns passa pel cap són castanyes i moniatos. Tots ells productes, que ens acompanyen en aquestes dates.

Però nosaltres volem fer especial referència als panellets, ja que és un producte típic català i són moltes les cases que dediquen el dia d’avui a la seva elaboració, com a tradició familiar.

Per això avui a la secció Gastrofridays us proposem una recepta ben senzilla perquè tots uns animem a passar una bona estona i esperem que ens expliqueu quin ha estat el resultat.

RECEPTA PANELLETS DE PINYONS

INGREDIENTS (4 persones):
-  500 g d’ametlla crua mòlts
-  500 g de sucre
-  1 patata de 250 g
-  300 g de pinyons
-   pela ratllada de llimona
-   3 rovells d’ou
-   1 clara d’ou


PASSOS A SEGUIR:

Primer coem la patata amb pell. Un cop cuita la deixem refredar. Li traiem la pell i quan estigui freda la piquem amb una forquilla dins d'un bol gran.

Després hi afegim el sucre, l'ametlla mòlta, la pela ratllada de la llimona i barregem molt bé.
Després separem els rovells de les clares dels ous i les reservem.

Aboquem 2 rovells a la barreja d'abans, remenant fins aconseguir que es barregin tots els ingredients.

A continuació vam començar a fer boletes amb la massa. Aquestes boletes les passarem primer per la clara d'ou i després pels pinyons, que haurem posat en un platet. A mesura que les anem arrebossant les anirem posant a la safata del forn, coberta amb paper d'alumini.

Encenem el forn amb el grill a 170 graus. Mentre s'escalfa el forn , pintem la superfície dels panellets amb el rovell d'ou que queda.

Col·loquem la safata a la meitat del forn i els posem al forn durant uns 5-8 minuts, controlant sempre per retirar quan els vegem daurats.

Deixem refredar i amb una rasqueta de cuina els retirem de la safata i servim.



Bon cap de setmana! 


No hay comentarios:

Publicar un comentario