Font fotografíes: Descobrint la Costa Brava, Xaf.
Avui dia 1 de
Novembre, Tot Sants, per l’època en
la que estem si hem de parlar d’algun producte el primer que se’ns passa pel
cap són castanyes i moniatos. Tots ells productes, que ens acompanyen en
aquestes dates.
Però nosaltres
volem fer especial referència als panellets, ja que és un producte típic català i són moltes les cases que dediquen el dia
d’avui a la seva elaboració, com a tradició
familiar.
Per això avui a
la secció Gastrofridays us proposem
una recepta ben senzilla perquè tots uns animem a passar una bona estona i
esperem que ens expliqueu quin ha estat el resultat.
RECEPTA
PANELLETS DE PINYONS
INGREDIENTS
(4 persones):
- 500 g d’ametlla crua mòlts
- 500 g de sucre
- 1 patata de 250 g
- 300 g de pinyons
- pela
ratllada de llimona
- 3
rovells d’ou
- 1
clara d’ou
PASSOS
A SEGUIR:
Primer coem la
patata amb pell. Un cop cuita la deixem refredar. Li traiem la pell i quan
estigui freda la piquem amb una forquilla dins d'un bol gran.
Després hi
afegim el sucre, l'ametlla mòlta, la pela ratllada de la llimona i barregem
molt bé.
Després
separem els rovells de les clares dels ous i les reservem.
Aboquem 2
rovells a la barreja d'abans, remenant fins aconseguir que es barregin tots els
ingredients.
A continuació
vam començar a fer boletes amb la massa. Aquestes boletes les passarem primer
per la clara d'ou i després pels pinyons, que haurem posat en un platet. A
mesura que les anem arrebossant les anirem posant a la safata del forn, coberta
amb paper d'alumini.
Encenem el
forn amb el grill a 170 graus. Mentre s'escalfa el forn , pintem la superfície
dels panellets amb el rovell d'ou que queda.
Col·loquem la
safata a la meitat del forn i els posem al forn durant uns 5-8 minuts,
controlant sempre per retirar quan els vegem daurats.
Deixem
refredar i amb una rasqueta de cuina els retirem de la safata i servim.
Bon cap de setmana!
No hay comentarios:
Publicar un comentario