Jardí Botànic Santa Clotilde

Jardí botànic de Santa Clotilde amb vistes al mar

Jardí de Santa Clotilde

Escalinata central. Estàtues de marbre.

Sirenes de Bronze

Una de les set sirenes de bronze
Font fotografíes: Jaume Meneses.

Si busques un lloc tranquil i agradable, envoltat de verds i blaus que facin de la natura un indret indescriptible, has de venir a visitar el Jardí Botànic Santa Clotilde, a Lloret de Mar.

És un paratge de gran bellesa, sobre un penya-segat amb vistes al mar a Cala Boadella. Fou aquí on el 1919, l’arquitecte urbanista Nicolau Maria Rubió, sota les ordres del Marqués de Roviralta, van dissenyar aquests jardins d’estil renaixentista italià, que a dia d’avui mostra el vertader esperit del moviment noucentista a Catalunya


El jardí es vertebra al voltant d’una majestuosa escalinata central coberta de lianes i flanquejada per altíssims xifrers, al llarg de la qual es van succeint terrasses que progressivament descendeixen d’altitud sobre el penya-segat fins al final, des d’on es pot gaudir d’unes vistes exclusives de la zona. També cal destacar la col·lecció d’estàtues de marbre d’estil neoclàssic i les famoses set sirenes de bronze de Maria Llimona, que podem trobar enmig de la vegetació mediterrània que presenta Santa Clotilde.


Esperem que us animeu a visitar-lo i ho disfruteu!


2 comentarios:

  1. Molt maco el lloc i tot el blog! us seguim encantades des de ja! :)

    M.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Genial! Ens alegrem molt que us agradi :) Hem visitat el vostre blog i és molt interessant, i per suposat, també us seguim!

      Eliminar