Parc Natural del Cap de Creus



Cala del Cap de Creus

Vista panoràmica de Cap de Creus

Cap de Creus (roques)

Cap de Creus

Cap de Creus



Coneixes el Cap de Creus? Si encara no el coneixes ara et farem una pinzellada dels seus trets més característics.  

El Cap de Creus és un cap del litoral de l’Alt Empordà que engloba diversos municipis d’aquesta zona.

Es caracteritza per ser un litoral abrupte i irregular, amb la major part de les roques foradades a causa de la forta tramuntana que hi bufa diàriament. A més, està replet d’impressionants penya-segats, illots, petites cales amagades entre les roques, boscos i camps.

Un tret que fa del Parc natural del Cap de Creus un lloc especial, és el fet que algunes de les seves roques han anat agafant formes curioses d’animals amb el pas del temps. Algunes d’aquestes són les anomenades: àguila de Tudela, lleó del Cap Gros i roca de l’illa del Culleró.

El Cap, al estar situat a una zona enlairada envoltat de camps i on hi bufa una forta tramuntana, és un bon lloc per produir energia eòlica, per aquest motiu hi ha un parc eòlic perfectament preparat per produir aquest tipus d’energia renovable. A prop d’aquest hi ha un far, amb unes vistes espectaculars del Cap de Creus.

Molts artistes s’han nodrit d’aquests paisatges per produir algunes de les seves obres, en diversos camps, com ara en la pintura, cinema, música i literatura.  

En definitiva, el Parc Natural del Cap de Creus és un meravellós lloc replet de paisatges que no et pots perdre si ets fan de la Costa Brava.





No hay comentarios:

Publicar un comentario