Girona


Riu Onyar. Cases penjants.

Catedral de Girona

Catedral de Girona

Catedral. Riu Onyar. Cases penjants.


Avui aprofitant les Festes de Sant Narcís, dedicarem la publicació a la ciutat de Girona! Si no hi has estat, ara és el moment, perquè els seus encants es multipliquen durant la Festa Major!

Girona, és la ciutat capital de la comarca del Gironès. Està formada per diverses zones, però la més bonica i característica de la ciutat és el Barri Vell. 
El Barri Vell (Casc Antic) és una zona caracteritzada per diversos monuments que fan d’aquesta ciutat única. El Passeig de la muralla és un camí de ronda que travessa les antigues muralles de la ciutat, i des de les quals s’hi veuen unes vistes exquisides de tot el municipi. A prop d’aquesta zona, hi ha el Barri del Call, un antic barri jueu, on hi ha uns banys jueus molt ben conservats. A més, també hi ha una catedral d’estil gòtic, i totes les cases i carrers d’aquesta part de la ciutat són de pedra, seguint l’estil d’anys enrere.

Si heu vist alguna fotografia de Girona, segurament heu vist les cases de davant del riu Onyar. És una imatge típica de la ciutat, on s’hi veuen tota la filera de cases pintades de colors vius davant del riu.

Girona, a part dels monuments, també és famosa per les festes que s’hi celebren Les Festes de Sant Narcís (patró de la ciutat) són les més importants. Consten de diverses activitats dedicades a gent de totes les edats: hi ha la fira, amb atraccions de tota mena; la fira de mostres, amb estands i productes de diverses empreses; a la nit s’hi celebren “les barraques”, on s’hi realitzen concerts; a més de moltes altres activitats. Si encara no hi has anat estàs de sort, perquè ara estem en plena Festa Major i no t’ho pots perdre!

Un altre esdeveniment molt característic d’aquesta ciutat és “Girona, temps de flors”, que es celebra en una de les setmanes del mes de Maig. Tot el Barri Vell s’omple de flors en aquesta època, tant els carrers, monuments, com els edificis. És molt bonic de veure, i segueix un recorregut per aquesta zona per tal que la gent pugui veure totes les meravelles que es fan amb les flors.

Així doncs, ja sabeu, visiteu Girona, estem segures que us encantarà!


No hay comentarios:

Publicar un comentario