Triangle Dalinià

Salvador Dalí
Salvador Dalí

Museu Dalí
Museu Dalí

Teatre - Museu Dalí
Teatre-Museu Dalí


Casa de Portlligat
Casa de Portlligat

Castell de Púbol
Castell de Púbol
Fonts fotografíes: William NGLevilo-LeandreMuseus Dalí


La Costa Brava també pot presumir de l’artista internacional, inconformista i excèntric que és Salvador Dalí.

Per aquest motiu, avui volem presentar-vos una ruta que fa homenatge a la seva carrera, com a personatge que ha marcat la història de l’art català.

La ruta turística, que rep el nom de triangle dalinià, passa per el Museu a Figueres, la Casa a Portlligat i el Castell de Púbol.

El Museu de Dalí és el punt més visitat de la ruta. Situat sobre les ruïnes del antic teatre de Figueres, podem veure-hi algunes de les pintures i escultures més importants que per motius, exclusivament tècnics, no s’han pogut conservar a Portlligat o a Púbol.
Dalí va decidir utilitzar aquest espai com a museu per tres motius. Primer  perquè era un pintor teatral, en segon lloc, perquè el teatre estava situat davant l’església on va ser batejat, i per últim, perquè va ser en el vestíbul d’aquest teatre on va exposar la seva primera pintura.

La Casa de Portlligat, al costat de Cadaqués, és la casa on vivien Dalí i Gala des de 1930, i on l’artista va treballar-hi fins el 1982. Després d la mort de Gala, va anar a viure al castell de Púbol.
La Casa es pot visitar des de 1997, està feta a partir de la unió de diferents cases de pescadors que Gala i Dalí van anar comprant. Si visiteu la casa, podreu descobrir el taller del pintor, la seva habitació, el jardí, la piscina, la sala oval i la terrassa amb vistes a la badia de Portlligat.

El Castell de Púbol, encara que sigui el punt més desconegut de la ruta, és un punt indispensable per conèixer millor la vida de Dalí.
Dalí li va comprar aquest castell a Gala perquè gaudís de la soledat que tant desitjava, i pogués descansar a l’època d’estiu de les continues visites que rebia l’artista i les festes que ell mateix organitzava.
Aquest es tracta d’un castell gòtic que havia sigut propietat dels barons de Púbol, i tot i trobar-se en un estat lamentable, era d’un gran interès històric.


Esperem que disfruteu de les obres d’aquest gran artista català!




No hay comentarios:

Publicar un comentario