GastroFridays: La Garoinada





Ja és divendres, i com ja sabeu és dia de GastroFridays, la nostre secció on us recomanem llocs per tastar la deliciosa gastronomia de la Costa Brava i idees d’on anar a menjar el cap de setmana.

En la publicació d’avui, us recomanarem un menú que us permetrà, a part de conèixer part de la gastronomia típica del Baix Empordà, visitar un territori com és Palafrugell i els petits poblets costaners que formen aquest municipi.

El menú que ens referim és “La Garoinada” o “Ruta de la garoina”, la primera campanya gastronòmica de Catalunya, iniciada l’any 1992  i organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Palafrugell, amb la l’objectiu  de donar a conèixer la cuina palafrugellenca, i mostrar-la com una cuina feta amb productes de qualitat i obtinguts de primera mà.

Són molts els restaurants que hi participen, i cadascun d’ells fa un menú diferent que inclou un entrant de garoines (més conegudes com eriçons de mar), un segon plat que canvia depenent de l’edició i unes postres típiques de la gastronomia de Palafrugell. Els preus solen oscil·lar entre els 35€ i 40€ cada menú, depenent del restaurant, un bon preu tenint en compte que es tracta d’un producte tant exclusiu i de qualitat.

Per últim volem comentar que els restaurants es mostren molt respectuosos envers les garoines, per aquest motiu només les serveixen durant l’època que dura la campanya gastronòmica, i deixen a les mans dels mariscadors professionals i autoritzats la seva adquisició.

La pròxima edició es celebrarà el 18 de Gener del 2014, fins el 9 de Març, així que ja sabeu, després de les Festes de Nadal ja podeu començar a reservar-vos un cap de setmana per visitar Palafrugell i tastar aquest menjar tant típic del Baix Empordà!!


4 comentarios:

  1. m'encanten les garoines!!!!!! quines ganes que sigui època ja! nyam!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sii, són boníssimes!! Doncs ja saps Maria, cap a Palafrugell del 18 de Gener al 9 de Març :)
      Moltes gràcies pel teu comentari!!
      Bon cap de setmana!!

      Eliminar
  2. En vaig menjar el cap de setmana passat!! Q booo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Oooh quina sort!!!
      Moltes gràcies pel teu comentari i bon cap de setmana!

      Eliminar