Illes Medes


Vista aèrea de les Illes Medes

Costa de L'Estartit i Illes Medes

illots de les Medes
Fonts fotografíes:  FoteroChistophJesus Mancera.

Avui volem donar-vos a conèixer les Illes Medes, situades a 900 m de la costa  de L'Estartit!

Aquest petit arxipèlag està format per varis illots i per set illes entre les quals destaca la Meda Gran. Aquest espai natural constitueix la prolongació en el mar del massís del Montgrí i posseeix abundats cavitats submarines que formen túnels i coves.

El clima mediterrani marítim a dotat a les illes d’una flora i fauna molt especials, per no dir úniques. Les illes estan protegides per el Pla d’Espais d’Interès Natural, i dins d’aquesta àrea n’hi ha una altre de més petita amb la denominació de zona  estrictament restringida i de reserva marina, on les activitats estan estrictament limitades i controlades. Només està permès baixar a terra amb la condició de que es segueixin els itineraris marcats i les normes establertes.

Us animem a que les visiteu, ja que realment val molt la pena! Podeu arribar-hi amb embarcació pròpia, o amb alguna de programada, ja que surten des de diferents punts de la costa, o pels més esportistes podeu fer-ho amb caiac, i així podreu apreciar de més a prop tot els racons, túnels i coves.

Esperem que quan s’acosti el bon temps no us ho penseu dues vegades i aprofiteu per fer aquesta escapada! No us deixarà indiferents!  


2 comentarios:

  1. Hola!
    Muchas gracias por vuestra visita y amable comentario.
    Añado vuestro blog a la lista de mi sección "Tot Catalunya"
    Un saludo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchas gracias!
      Nosotros también te hemos seleccionado como un de nuestros blogs favoritos, y muy recomendable.

      Un saludo

      Eliminar