Monells




Seguint amb l’ambient medieval que ens presentava ahir Madremanya, volem donar-vos a conèixer el municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, que trobem a la comarca del Baix Empordà.

Aquest és un municipi format l’any 1973 per la unió dels tres pobles. Nosaltres avui volem centrar-nos concretament en Monells, un poblet molt i molt petit, el qual es va formar al voltant de l'antic castell, del qual només es conserven les muralles. Cada racó del poble suscita records del passat medieval, i ens fa viatjar en el temps, anys enrere.

El conjunt format per les seves places i carrers exemplifica l'evolució de l'arquitectura popular a través de diferents etapes històriques. Del temps del romànic, es conserven parts de les muralles i torres que encerclaven el poble i el castell. I pel que fa a l'estil gòtic, es conserven a dia d’avui, la plaça de l'Oli, el carrer dels Arcs i alguns finestrals.
Durant els segles XVII i XVIII es van aixecar cases sobre els murs de la fortificació, es van reordenar els espais interiors i es van formar dues línies de carrers, el de Vilanova a llevant i el de la Riera en el marge esquerre del Rissec.


Espero que tots els que no conegueu Monells, feu una escapadeta aquests dies de Nadal, perquè no pot ser que no conegueu un dels municipis considerat dels més bonics a nivell nacional!

Desitgem que us agradi tant com a nosaltres! 




No hay comentarios:

Publicar un comentario