La Platja del Port Bo



voltes

port bo

port bo

calella

havaneres
Avui dediquem la nostre publicació a una platja de la Costa Brava que és famosa per un gran esdeveniment que s’hi celebra any rere any el primer cap de setmana de Juliol.

La platja que ens referim és el Port Bo, anomenada col·loquialment la platja de les Barques, situada a Calella de Palafrugell en el municipi de Palafrugell (Baix Empordà). Es tracta de la platja més meridional dels nuclis marítims de la zona.

Es caracteritza per les Voltes que queden rere la platja, i les quals donen caràcter a la façana marítima de Calella. Les Voltes estan protegides com a bé cultural d’interès local, i el conjunt històric que envolta el Port Bo és declarat com a bé cultural d’interès nacional.

Un altre tret diferencial és la gran quantitat de barques de pescadors que es troben amarrades a la sorra. Ha guardat aquesta característica per simbolitzar que, anteriorment, aquesta platja era port natural de Palafrugell

Ara toca parlar de l’esdeveniment que us dèiem al principi, amb les pistes que us hem donat segur que ja sabreu que es tracta de la famosa cantada d’Havaneres que es celebra cada any a Calella de Palafrugell. És l’acte més important que es celebra a la zona, ja que gent de moltes localitats ve expressament a veure-les en directe, a més es retransmet en directe des de TV3, i ja fa uns anys que compta amb artistes coneguts internacionalment com a convidats d’honor.



2 comentarios: