El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà



coves Serinyàcova Serinyà
    Font fotografies: Turisme Pla de l'Estany

Us agradaria tornar milers d’anys enrere i veure com era tot en la Prehistòria? Malauradament no podrem complir aquest desig, però avui us presentarem el millor jaciment d’Europa occidental per conèixer el pas de l’home de Neanderthal a l’home modern,  i el teniu ben a prop, a la Costa Brava. No el coneixíeu? Ara us en farem cinc cèntims.

Es tracta del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, a la comarca del Pla de l’Estany. És un lloc únic per apropar-se a la Prehistòria i a la vida que portaven els nostres avantpassats, tot passejant enmig de la natura i respirant l’aire fresc d’aquesta zona.

Aquest paratge natural està format per diverses coves de roca travertínica. Les primeres restes van ser descobertes a través de les excavacions que es van iniciar l’any 1943 pel Doctor Josep Maria Corominas. Actualment es duen a terme des de la Universitat de Girona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona.

El parc està reconstruït i adaptat a les visites, ja que el 1966 el Consell Comarcal del Pla de l’Estany va iniciar les obres i la seva reconstrucció.

Esperem que feu aquesta visita perquè realment val la pena! Fins demà amants de la Costa Brava!


 



No hay comentarios:

Publicar un comentario